Solidne opakowania stanowią pewną podstawę i nieodzowny element wielu branż. Przede wszystkim wysyłkowej, ale także w gastronomii. To branża, w której wzrosła drastycznie ilość zamawianych produktów. Opakowania w gastronomii chronią żywność przed zanieczyszczeniami, czasami utrata ciepła w czasie transportu, ale również mogą wpływać na wizerunek Twojego lokalu. Wysokiej jakości pudełko, dobre zabezpieczenie, a także schludna etykieta, mogą wpłynąć pozytywnie na skojarzenia z Twoją restauracją.
Wysokie wymagania branży cateringowej – znaczenie solidnych opakowań dla jakości dostaw
Jedną z branż gastronomicznych, która ma olbrzymie wymagania co do rodzaju opakowań i jakości ich wykonania, jest branża cateringowa. Produkty zwykle w przypadku cateringu nie muszą dojechać ciepłe, ale muszą prezentować się znakomicie i być zapakowane w bezpieczne, solidne opakowania, które dobrze zabezpieczą posiłek przed
Hurtownia lideropakowania.pl to miejsce, w którym zamówisz gotowe rozwiązania opakowaniowe dla swojej firmy, również w bardzo dużych ilościach. W przypadku branży cateringowej, potrzebne będą przede wszystkim gotowe produkty do zgrzewu, które finalnie przed dostarczeniem do klienta zostaną dodatkowo zabezpieczone folią. Bardzo istotne w przypadku tych produktów jest właściwa prezencja dania. Powszechne jest stosowanie pojemników z kilkoma komorami, które pozwolą na jeszcze schludniejsze opakowanie żywności.
Opakowania gastronomiczne w sprzedaży na wynos
Ostatnie lata to olbrzymi wzrost liczby produktów zamawianych na wynos. Zarówno małe bary, popularne lokale, jak i najlepsze restauracje zwykle w swojej ofercie posiadają możliwość dostarczenia prosto do domu klienta ciepłego jedzenia, które będzie smakowało tak samo doskonale jak w lokalu. Stanowi to pewne wyzwanie logistyczne i organizacyjne dla właścicieli wielu lokali. Oto najpowszechniejsze opakowania dla restauracji, stosowane w branży gastronomicznej:
- Pojemniki termoizolacyjne – do przewożenia ciepłych dań;
- Pudełka na wynos – różne rozmiary i kształty, również z surowców biodegradowalnych;
- Opakowania ekologiczne – wykonane z oryginalnych materiałów, takich jak papier czy trzcina cukrowa;
- Folie i torebki – doskonałe do pieczywa, deserów czy sałatek;
Dodatkowe akcesoria pomocne przy pakowaniu żywności
Oczywiście same pudełka to za mało. Potrzebne będą nam również odpowiednie akcesoria, które pozwolą na przykład zamknąć opakowanie w solidny sposób – zgrzewarki i folia. Dodatkowo również możemy wykorzystać system LabelFresh, który pozwala na ekspresowe dozowanie etykiet na Twoje pudełka. Dzięki temu klient (szczególnie w branży cateringowej) otrzyma znakomicie opisane opakowanie i będzie miał pewność co do jego zawartości.
Art. Partnera: Lideropakowania.pl